Koken
Wildplukken: de alternatieve fruittuin - vruchten & zaden - natuurgids
Kouwenhoven, Peter
Stap op de fiets en vul je tas met de lekkerste bessen en zaden. Ga je voor de 'Omfietsvruchten' (een omweg waard en de lekkerste!), de 'Lekkere vruchten' of probeer je een 'Mwah vrucht' (niet super lekker, maar wel eetbaar)? Eenmaal thuis tover je de oogst om in verrukkelijke jams, taarten, smoothies, limonades en toetjes. Dat wordt genieten!
- Beschrijft 36 wilde vruchten in Nederland en België
- Wanneer en waar ga je heen? Wat neem je mee? En hoe verwerk je je eigen oogst?
- 100 makkelijke recepten
- Samen met kinderen plukken en bereiden (wildernismilkshake!)
- Niet eetbare vruchten
- Hoe maak je je eigen fruittuin?
Met Wildplukkaart! Hierop oogsttijd, groeiplaats en toepassing van vruchten & zaden en bloemen & bladeren. Ook separaat verkrijgbaar.
Genomineerd voor de JAN WOLKERS PRIJS 2014.
Deel 2: Wildplukken: eetbare planten - wilde bloemen en bladeren plukken & bereiden
wilde planten, recepten, koken, vegetarisch kookboek, natuurgids, wildplukboek, lekker, gezond, voedsel
Prijs Paperback: 17,95
De Bosatlas van het voedsel
--
In deze atlas laten we zien hoe de voedselvoorziening van Nederland aan het begin van de 21e eeuw is georganiseerd. Gebruikmakend van gegevens uit onomstreden bronnen brengen we in kaart wat er allemaal gebeurt voordat voedsel op ons bord belandt, van grond tot mond. Vele overheden, kennisinstellingen en bedrijven hebben hun bijdrage geleverd aan deze uitgave. Mede door hun inbreng is deze atlas een actuele, overzichtelijke en kleurrijke compilatie van alles wat Nederland bijzonder maakt op het gebied van voedsel.
Indeling van de atlas
De atlas is als volgt ingedeeld:
- Hoofdstuk 1: Voedsel voor de wereld
- Hoofdstuk 2: Voedselproductie
- Hoofdstuk 3: Handel en distributie
- Hoofdstuk 4: Voedselconsumptie
- Hoofdstuk 5: Voeding en gezondheid
- Hoofdstuk 6: Economie en maatschappij
- Hoofdstuk 7: Klimaat en milieu
- Hoofdstuk 8: Verduurzaming
- Hoofdstuk 9: Voedsel in de regio
Alle bijzonderheden van De Bosatlas van het voedsel op een rij
- meer dan 150 kaarten en grafieken
- 42 infographics
- schitterende luchtfoto's van Karel Tomeï
Prijs Gebonden: 29,95
Heel Holland bakt; Feest!
Collister, Linda
Met Heel Holland Bakt Feest bak je de mooiste taart voor Moederdag, de knapperigste kerstkoekjes voor in de boom, en ook tijdens Pasen, verjaardagen en bruiloften smul je met dit bakboek van de lekkerste, zelfgebakken taarten. Ovens aan!
Prijs Gebonden: 19,99
Heel Holland bakt
Collister, Linda
Heel Holland Bakt is het enige echte bakboek bij de tv-hitserie. Ook zo genoten van dit leuke bakprogramma? In Heel Holland Bakt: bakboek voor thuisbakkers vind je eenvoudige recepten tot aan technische uitdagingen en spektakelstukken. Van cake, brood en koekjes, tot hartig, patisserie en natuurlijk de heerlijkste taarten. Het ultieme kookboek voor iedereen die van bakken houdt!
Boordevol met de lekkerste, origineelste en spectaculairste recepten en duidelijk stap-voor-stap foto's. Beleef Heel Holland Bakt opnieuw met prachtige beelden van de uitzendingen en de kandidaten. Met een voorwoord van de jury: Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven.
Prijs Paperback: 29,99
Chickslovefood Het 5 or less-kookboek
Bruijn, Nina de
Dol op makkelijke, gezonde en toegankelijke recepten? Grote kans dat je dan al eens op Chickslovefood.com hebt gekeken. Wat drie jaar geleden als een hobby begon, hebben Elise en Nina inmiddels uitgebouwd tot het leukste foodblog van Nederland met ruim 130.000 unieke bezoekers per maand. Een van de populairste rubrieken is '5 or less': iedere dinsdag posten de chicks een kakelvers & origineel recept dat maximaal vijf ingrediënten bevat. Ja, echt! Van een stamppotje met zoete aardappel en spinazie tot quinoasalade met merguez en papadums met garnalencurry. YUM! Op veler verzoek komt Chickslovefood nu met een eerste kookboek. Met zowel golden oldies van de site als een flink aantal nieuwe lekkertjes. Smullen! |
Prijs Paperback: 18,95
On Fire!
Charlotte, Mme
Prijs Gebonden: 24,95
Plenty more
Ottolenghi, Yotam
De gerechten zijn gerangschikt naar bereidingsmethode, van gebakken en gegrild tot rauw en samen met de kleurrijke foto's en spannende combinaties maakt dat Plenty More tot een onmisbaar boek voor in elke (vegetarische) keuken!
Prijs Gebonden: 29,95
Puur eten
Naessens, Pascale
Prijs Paperback: 24,99
Wildplukken: Eetbare planten - bloemen & bladeren - natuurgids
Kouwenhoven, Peter
Eenmaal thuis tover je je eigen oogst om in verrukkelijke salades, hoofdgerechten, dranken en andere lekkernijen. Wat denk je bijvoorbeeld van brandnetelpesto? Gefrituurde bloesemkoekjes? Of courgettesoep met madeliefjes? Dat wordt genieten!
- Beschrijft meer dan 50 wilde eetbare planten en hoe je ze kunt vinden
- Toepassing en onderhoud in eigen tuin
- Oogstkalender
- Ruim 80 makkelijke recepten
- 'Lekker voor je lijf'-recepten
- Activiteiten die leuk zijn om samen met kinderen te doen
Inclusief Wildplukkaart! Hierop oogsttijd, groeiplaats en toepassing van vruchten & zaden en bloemen & bladeren. Ook separaat verkrijgbaar.
Deel 1: Wildplukken: de alternatieve fruittuin - wilde vruchten en zaden plukken & bereiden
wilde planten, recepten, koken, bakken, vegetarisch, kookboek, natuurgids, wildplukboek, lekker, gezond, ecologisch, biologisch voedsel
Prijs Paperback: 17,95
Eten is maar eten
--
Het dagelijks bijhouden van alles wat je eet en drinkt, is een flinke opgave die best inspanning vereist. In het begin kan het invullen van het dagboek confronterend zijn, irritatie oproepen of juist maken dat je meer of minder gaat eten. Maar hoe meer het een gewoonte wordt om dit dagboek bij te houden, des te makkelijker het je af zal gaan.
Wil jij de structuur van een regelmatig eetpatroon beheren? Dan is dit het ideale dagboek voor jou!
Prijs Paperback: 13,95
Powerfood
Kroes, Rens
Praktisch receptenboek van Rens Kroes
In Powerfood presenteert Rens haar favoriete recepten met verantwoorde ingrediënten voor een happy en healthy lifestyle. Zoals de talloze lezers van haar columns en blogs wel weten, staat bij Rens Kroes het genieten van het leven centraal. Een avondje feesten of een lekker stuk taart maakt je happy en is dus bijna een must! Zeker als je zelf een gezonde variant hebt gebakken.
Gezond verwennen
Verwen jezelf met de juiste voeding! In Powerfood vind je deze gezonde varianten: van ontbijtje tot smoothie-to-go en van salade tot snack: alles even lekker, healthy, en gemakkelijk om te maken. Daarnaast geven praktische schema´s aan waarom een ingrediënt zo gezond is, of wat je moet eten als je bijvoorbeeld sterkere nagels, glanzend haar of een stralende huid wilt.
Al op jonge leeftijd kreeg Rens Kroes een passie voor gezonde voeding. Haar grootvader was de eerste biologische boer van Friesland en haar oma was een kruidenvrouw. Haar moeder werd voedingsdeskundige en nu Rens studeert voor voedingsdeskundige en hormoontrainer, en adviseert mensen in het aanpassen van hun lifestyle en voedingspatroon.
Prijs Gebonden: 19,99
Het wildpluk kookboek
Flores, Edwin
In bijna 300 recepten laat Edwin Florès samen met topkok Ron Blaauw en Bobby Rust van Rongastrobar zien hoe je de inhoud van je wildplukmand verwerkt in en tot de meest heerlijke gerechten.
Prijs Gebonden: 29,95
Culinaire tour
Beurten, Ben van
de culinaire wereld. Zo werkte hij al eens samen met
de wereldberoemde chef-kok Jamie Oliver, zette hij
zijn eigen leerbedrijf op, gaf en geeft hij internationale
kookpresentaties, verscheen hij in verschillende
kookprogrammaÕs en werkte hij twee jaar lang voor de
grote Rabobank wielerformatie.
Het wielerpubliek kent Van Beurten vooral van het
TV-programma Tour du Jour, waarin de chef-kok drie
weken lang, avond aan avond, vol passie en vakkennis
vertelde over voeding binnen het wielerpeloton. Maar hij
vertelde niet alleen, hij liet vanaf de kookplaat zien dat
prestatie bevorderende voeding voor wielrenners, ook
een culinair feest kan zijn.
En nu heeft hij al die culinaire gerechten, aangevuld met
tips en wetenswaardigheden, gebundeld in dit boek.
Want Van Beurten is er van overtuigd dat je dankzij
Culinaire Tour beter gaat fietsen.
Wielertopkok en chefkok Ben van Beurten
Prijs Gebonden: 19,95
Herkenningskaart Wildplukken - natuurgids
Kouwenhoven, Peter
Op deze 'Wildplukkaart' vind je in één oogopslag allerlei lekkernijen met bijbehorende oogsttijd, vindplaats en toepassing. Pluk, proef en geniet!
Vruchten & zaden:
Ga op pad en vul je tas met eetbare planten. Ga je voor de allerlekkerste Omfietsvruchten, de Lekkere vruchten of proef je eens een Mwah vrucht?
Bloemen & bladeren:
Pluk bladeren en bloemen voor maaltijd, thee of tussendoortje of als weldaad voor je lijf.
Leuke tips en recepten vind je in twee bijbehorende boeken:
- Wildplukken: de alternatieve fruittuin - Wilde vruchten en zaden plukken & bereiden
- Wildplukken: eetbare planten - Wilde bloemen en bladeren plukken & bereiden
eten uit de natuur, eetbare, wilde planten, vruchten, zaden, noten, bloemen, bladeren, fruit, oogsten, recepten, kinderen, natuurgids, plantengids, wildplukboek, wildplukkaart, zoekkaart, natuurlijk, natuurvriendelijk, ecologisch, biologisch, puur, gezond, lekker, voedsel, superfood
Prijs Paperback: 4,95
Rutger bakt
Broek, Rutger van den
70 heerlijke bakrecepten van de beste thuisbakker van Nederland
Rutger van den Broek
Verdeeld over vijf hoofdstukken - gebak en taart, koekjes, cakes, high tea en brood - biedt Rutger Bakt 70 heerlijke recepten van de beste thuisbakker van Nederland. In een extra hoofdstuk met handige how-to's laat Rutger stap voor stap zien hoe je basisrecepten op een traditionele wijze bereidt. Bijvoorbeeld hoe je banketbakkersroom maakt, wat tempereren inhoudt en hoe je citrusschilletjes konfijt. De recepten worden ondersteund door schitterende fotografie en gelardeerd met Rutgers persoonlijke verhaal en zijn passie voor bakken. 70 heerlijke recepten van de beste thuisbakker van Nederland.
Rutger van den Broek won op overtuigende wijze de eerste editie van het populaire televisieprogramma 'Heel Holland Bakt'. Als kind klom hij al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. Wanneer hij niet als recoveryverpleegkundige in het ziekenhuis werkt staat Rutger het liefst te bakken.
Prijs Paperback: 29,95
Alain Passard, de wereld van een meesterchef
Blain, Christophe
Prijs Gebonden: 19,99
Heerlijk stoomkoken met Pascale Naessens
Naessens, Pascale
Prijs Gebonden: 24,99
Mijn Franse Keuken
Khoo, Rachel
Typisch Franse recepten met een twist
Heb je zin in Bretonse appeltaart of zandkoekjes? Of houd je meer van coq au vin uit Bordeaux? Rachel geeft haar twist aan typisch Franse recepten. Uiensoep uit Lyon met zoethout, of een tarte tatin met wortel. Mijn Franse Keuken combineert het beste uit twee werelden: de cuisine française en het je ne sais quoi van Rachel Khoo. Rachel Khoo is food creative en food writer, televisiepersoonlijkheid en organisator van culinaire events. Haar grote passie is koken en daarmee het overbrengen van liefde voor creatief en eenvoudig eten. Voor Chez Rachel ontving zij (inter)nationaal lovende recensies.
Prijs Gebonden: 19,99
Supergroente en powerfruit
Robinson, Jo
Prijs Paperback: 19,95
70 groene smoothies
Velde, Marjolijn van der
Ooit gedacht dat spinazie drinken lekker zou zijn en dit tegelijkertijd je gezondheid verbetert? Dit boek geeft je 70 recepten voor zuivelvrije fruitsmoothies met bladgroentes. Ontdek zelf hoe slechts 1 groene smoothie per dag je op weg kan helpen naar:
* meer energie
* gewichtsverlies
* een stralende huid
* minder trek in zoetigheid
* een stabiele bloedsuikerspiegel
* een verbeterde weerstand
Prijs Gebonden: 23,95
Tutto risotto
Boucher, Florine
Florine Boucher over Tutto Risotto
Over koken, lekker eten, bijzondere ingrediënten en alles wat daarmee te maken heeft, schrijf ik
graag. 's Werelds keukens kleuren mijn recepten maar de Italiaanse keukens hebben mijn hart omdat ze rusten op lokale tradities, verse ingrediënten, eenvoud en heldere smaken.
Risotto is een van mijn meest geliefde Italiaanse gerechten. Als kind heb ik bij mijn tante in Italië voor het eerst dat rijstgerecht gegeten. De heerlijke smaak van haar risotto, bereid met Arborio- rijst en zelfgetrokken kippenbouillon, is voor altijd bij mij gebleven in de keuken. Meestal was haar risotto in bianco, omdat mijn Florentijnse oom geen zwaar eten verdroeg zodat de risotto zo sober mogelijk werd bereid en de smaak slechts verrijkt was met wat versgeraspte Parmigiano Reggiano. Ik vond het een feest die grote, volgezogen rijstkorrels, soepel omvat door wat lichtgebonden kookvocht, dampend en wel op mijn vork te schuiven.
Thuis maakte mijn moeder in later jaren ook risotto met Arborio en die bevatte meestal tomaat
of saffraan en héél soms gedroogd eekhorentjesbrood. Die smaakrijke gedroogde paddenstoelen
waren evenals Arborio-rijst vroeger niet verkrijgbaar in Nederland en werden door haar uit Frankrijk of Italië meegenomen.
Toen ik eenmaal voor mezelf kookte, moest ik voor een pak Arborio naar een van de twee stoffigge Italiaanse winkeltjes die Amsterdam toen rijk was. In dat heiligdom verkocht de eigenaar zelf geïmporteerde voedingsmiddelen uit Italië aan Italiaanse gastarbeiders die ons land waren komen versterken. Voor deze fijnproevers was het leven in den vreemde slechts dragelijk als ze hun vertrouwde ingrediënten konden kopen zodat het eten smaakte zoals bij hun moeder thuis in Italië. Daar vond ik niet alleen de Arborio-rijst, saffraan en gedroogd eekhoorntjesbrood maar ook uitstekende gedroogde pasta van harde tarwe in alle maten en soorten en goede olijfolie extra vergine, eveneens schaars goed in die jaren. Er was ook een keur aan Italiaanse vleeswaren zoals prosciutto di Parma, salami, mortadella, coppa of pancetta stesa. Behalve een selectie goede Noord-Italiaanse zachte kazen, waaronder Taleggio en Gorgonzola kon je er ook een stuk Parmigiano Reggiano laten 'afbreken' om zelf te raspen.
In dat heiligdom maakte ik ook kennis met in zeezout geconserveerde ansjovis, blikjes met San
Marzano-tomaten om lekkere tomatensaus mee te maken, er was grof zeezout (voor het zouten
van het kookwater van de pasta) en fantastisch geurige gedroogde oregano. En niet te vergeten:
op zaterdag de kersverse huisgemaakte mozzarella van Signor Tozzi die zijn overheerlijke kaasjes per bromfiets bezorgde bij zijn afnemers. Ook was er de mij totaal onbekende ricotta piccante uit het diepe Zuiden van Italië waarmee je de tomatensaus een extra dimensie kon meegeven. Niemand aan mijn tafel thuis begreep hoe ik zo'n hemels smakende tomatensaus voor elkaar kreeg.
Kortom. het was een winkeltje waar je compleet gelukkig van werd.
Dankzij de groeiende belangstelling voor de Italiaanse keuken zijn er inmiddels heel veel Italiaanse delicatessenwinkels in Nederland. Het vinden van een zak goede rijst om risotto te maken is gelukkig geen kunst meer. Ik heb Tutto Risotto geschreven ter bevordering van de 'Italianisering' van onze keukens thuis. Daar worden we allemaal gelukkig van.
Florine Boucher
Amsterdam, september 2013
Prijs Paperback: 29,50
Rudolph kookt
Veen, Rudolph van
In zijn nieuwe kookboek Rudolph kookt laat meesterkok Rudolph van Veen zien dat iedereen kan koken! Of je nu een echte beginner bent of meer gevorderd, Rudolph kookt biedt voor iedereen culinaire inspiratie en uitdaging. Met eenvoudige receptuur, basisrecepten, veel tips en aandacht voor kook- en bereidingstechnieken, is Rudolp kookt een onmisbar basisboek dat in geen enkele keuken mag ontbreken!
Rudolph van Veen is bekend van het digitale foodchannel 24Kitchen
Prijs Gebonden: 29,95
Quinoa
Veluwen, Eric van
Quinoa is als 'superfood' in korte tijd razend populair geworden. Begrijpelijk, want het is lekker, bevat uitzonderlijk hoge voedingswaarden, vitaminen en mineralen, is eenvoudig te bereiden en veelzijdig in gebruik. In 75 recepten tonen chef-kok Eric van Veluwen en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa. Van ontbijt, snack en salade tot soep, hoofdschotel en dessert.
Naast een heerlijk kookboek met uiteenlopende recepten biedt Quinoa, nummer 1 superfood informatie over de herkomst van dit 'supergraan' en waarom het zo supergezond is. Dankzij de vele gezonde eigenschappen is quinoa geschikt voor: coeliakiepatiënten, kracht- en duursporters, mensen die willen afvallen, vegetariërs en diabetici. Quinoa, een 'must' voor iedereen!
Eric van Veluwen is ambassadeur voor biologisch eten. Goed eten heeft volgens Eric geen kunstgrepen nodig. Niet alleen omdat de smaak de pan uit vliegt, maar ook uit principe. Eric heeft gekookt bij een aantal Belgische en Nederlandse restaurants met Michelinster.
Robèrt van Beckhoven is bekend als jurylid van het televisieprogramma 'Heel Holland Bakt'. Hij is Meester Patissier en heeft het onlangs als eerste Nederlander tot Meester Boulanger geschopt. Robèrt geeft advies op het gebied van patisserie en deelt zijn kennis en passie tijdens workshops.
Prijs Gebonden: 25,00
Superfood recepten
Velde, Jesse van der
Supergezond met superfoods
In het nieuwe kookboek van Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon draait het allemaal om superfoods! Superfoods zijn al eeuwenoud, maar de geweldige eigenschappen van deze granen, bessen en zaden zijn pas net 'herontdekt'. Welke superfoods zijn er? Wat zijn de gezonde kenmerken? En wat kun je er eigenlijk mee koken? Jesse en Annemieke geven antwoord op elke vraag. Met tachtig recepten.
Prijs Paperback: 22,50
Omfietswijngids 2014
Klei, Nicolaas
In deze tweede Omfietswijngids (de opvolger van de Supermarktwijngids) zijn behalve 411 Omfietswijnen® ook alle wijnen opgenomen die naast deze felbegeerde wijnbekroning grepen. U vindt in deze onmisbare gids Omfietswijnen®, geurend als de sprookjes van duizend-en-een-nacht en pikante lingerie dan wel hooibergen en geschuurde klompjes, maar ook brave gaatwelwijnen en klapkauwgomrosé, tot katerig weggietwit, meurend als vergane schuursponsjes. Moge het u wel bekomen.
Het complete assortiment van alle supermarkten, natuurvoedingswinkels, By the Grape, Gall & Gall, Les Généreux, De Gouden Ton, Hema, Henri Bloem en Marqt.
Van Nicolaas Klei zijn inmiddels meer dan een half miljoen boeken over wijn verkocht. Naast elf edities van de Supermarktwijngids schreef hij onder andere Tot op de bodem en Van druif tot dronk. Hij heeft een populaire wijnrubriek in Elsevier en AD.
Prijs Paperback: 15,00
Rudolph's Bakery
Veen, Rudolph van
Het 24Kitchen-programma Rudolph's Bakery is het eerste Nederlandse tv-programma waarin bakken - zowel zoet als hartig - centraal staat.
Alle bakrecepten van Rudolph van Veen zijn nu gebundeld in een prachtig en sfeervol boek waar de liefde voor het bakken vanaf druipt! Rudolph's Bakery is meer dan alleen een receptenboek en staat vol met bijzondere extra's. Zo is er een speciaal hoofdstuk voor het zelf maken van eetbare cadeautjes en leuke speciale kindertraktaties. Legt Rudolph in 'Nuttige tips' vele technische handelingen duidelijk uit. En helpt hij je in het hoofdstuk E.H.B.B.O (Eerste Hulp Bij Bak-Ongelukken) de meest voorkomende 'misbaksels' te voorkomen.
Prijs Gebonden: 29,95
Down to earth
Boer, Sacha de
Fotokookboek van Sacha de Boer en Jacob-Jan Boerma
Down to Earth is een prachtig fotokookboek met heerlijke, pure gerechten die iedereen kan maken; betaalbaar en gezond. De eenvoudige recepten van chef-kok Jacob-Jan Boerma worden gecombineerd met de bijzondere fotografie van Sacha de Boer.Fotograferen en koken
Een bezoekje aan een imker, samen met Jacob-Jan Boerma de moestuin in; Sacha de Boer brengt het Nederlands natuurschoon verrassend in beeld. Daarnaast biedt ze een kijkje in de keuken. De recepten zijn down to earth, zowel wat betreft de keuze van ingrediënten als de bereidingswijze. En verdeeld in de thema’s aards, mals, fris, zilt en zoet.Over Sacha de Boer en Beeldagent
Sacha fotografeert al sinds haar zevende en heeft diverse bijzondere projecten en exposities op haar naam staan, waaronder haar expeditie naar de Noordpool in 2008. Ze is sinds 2011 aangesloten bij Beeldagent, een exclusief fotobureau en agentschap van een aantal gerenommeerde fotografen. Tot voor kort was Sacha presentator bij de NOS. Zij nam daar onlangs afscheid en gaat zich nu fulltime toeleggen op haar fotografiecarrière. Down to Earth is haar eerste grote project.
Prijs Gebonden: 25,00
Bespaar met Jamie
Oliver, Jamie
Het koken van lekkere, voedzame maaltijden die niet duur zijn, dat willen we toch allemaal in deze tijden van financiële onzekerheid? In het nieuwe kookboek van Jamie Oliver, Bespaar met Jamie, helpt de fameuze Engelse topkok jou de juiste keuzes te maken.
Jamie helpt je goedkoper eten
Ook met een klein budget kun je lekker en gezond koken. Jamie leert je om slim in te kopen, het meeste uit je ingrediënten te halen, tijd te besparen en minder voedsel te verspillen. Zonder in te leveren op goede smaak!
Elk recept in dit kookboek is goedkoper dan de gemiddelde afhaalmaaltijd. Stuk voor stuk zijn de 120 lekkere low budget recepten de moeite waard. Koop verstandig, kook slim en verspil minder met het nieuwe kookboek van Jamie!
Prijs Gebonden: 29,95
Het voedselzandloperkookboek
Verburgh, Kris
Het officiële, door Kris Verburgh geautoriseerde kookboek
Arts Kris Verburgh bewees reeds met De voedselzandloper dat gezond eten van groot belang is bij het jong houden van je lichaam en de preventie van ziektes. Nog nooit werd zo duidelijk uitgelegd dat wat we eten bepaalt hoe snel we verouderen. De voedselzandloper schotelt ons nieuwe voedingsgewoontes voor die gezond zijn én levensverlengend kunnen werken. Dat dit gezonde eetpatroon bovendien zal leiden tot gewichtsverlies is een aangename bijwerking!
Na de theorie bieden Kris Verburgh en Pauline Weuring ons nu een mooie praktische invulling van De voedselzandloper. Weuring ontwikkelde heerlijke, creatieve doch laagdrempelige recepten voor ontbijt, tussendoortjes, lunches, voorgerechten, avondmalen, toetjes en dranken, naar de inzichten van De voedselzandloper. Verburgh geeft ons hierbij in zijn gebruikelijke heldere en toegankelijke stijl interessante uitleg en duidelijke tips om het verouderingsproces af te remmen.
Kris Verburgh (1986) is arts en onderzoeker. Op 17-jarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste wetenschapsboek, Schitterend!, drie jaar later zijn tweede, Fantastisch! Zijn boeken werden verschillende malen herdrukt en genomineerd. Van jongs af aan is hij gefascineerd door het verouderingsproces en het belang van voeding bij het voorkomen van ziektes.
Pauline Weuring (1981) is een foodie in hart en nieren. De passie voor lekker eten zat er van kinds af aan al in. Zij is bedenker en eigenaar van het populaire kookblog Uit Pauline's Keuken. Daarnaast is zij ook werkzaam als freelance culinair redacteur voor onder meer Flair.
Over De voedselzandloper:
'Een oneindige bron van medische voedselfeiten.'
vrij nederland
'Een doorwrocht boek. [...] duidelijk en aanstekelijk geschreven.'
nederlands dagblad
'Zeer vermakelijk geschreven en voorzien van informatieve grafieken uit onderzoek.'
medisch contact
Prijs Gebonden: 19,95
Zout, suiker, vet
Moss, Michael
Voedselproducenten blijken er alles aan te doen om ons te verleiden en een plekje in onze maag te veroveren, en houden ons zo afhankelijk van zout, suiker en vet. Het aantal mensen met zwaar overgewicht, diabetes en hartziektes is zo schrikbarend toegenomen dat men spreekt van een heuse obesitas-epidemie. Al jaren worden grote voedselbedrijven als Nestlé, Oreos, Kellogs, Procter & Gamble, Coca-Cola en Mars aangesproken op het ongezonde voedsel dat ze op de markt brengen. Zij weerleggen de kritiek met het argument dat de consument de keuze maakt en zij enkel de markt bedienen.
Prijs Paperback: 19,90
Echt eten
Karpathios, Jonathan
Met meer dan 120 recepten en prachtige fotografie brengt Jonathan Karpathios in Echt eten de thuiskok wat dichter bij de bron van het echte eten!
In Echt eten vind je de favoriete recepten van Jonathan Karpathios die in zijn keuken onontbeerlijk zijn. Hij laat zien hoe de natuur hem inspireert en hem leidt naar overheerlijke gerechten en originele receptuur. Recepten die eigenlijk iedereen in huis moet hebben en waar je een leven lang eindeloos mee kunt variëren.
Voor de recepten in Echt eten gebruikt Jonathan ingrediënten die zonder kunstmatige toevoegingen tot stand zijn gekomen. Bovendien kookt hij met respect voor het dier, luisterend naar elk moment van het seizoen. Je kijkt mee over zijn schouder als hij op zoek gaat naar zijn leveranciers. Hij daagt je uit om op een eenvoudige wijze zelf aan de slag te gaan en leert je jouw eigen voorraad van onbewerkte producten aan te leggen.
Prijs Gebonden: 29,95
Polpo
Norman, Russell
een culinaire reis naar de achterafstraatjes van Venetië. Ontdek een van de grootste verborgen keukens
Een boek dat zowel qua onderwerp als vormgeving heel origineel is. Door de bijzondere rug valt het ook nog eens perfect open. De naam van het boek verwijst naar het gelijknamige restaurant in Londen. Door de prachtige foto’s krijg je zin om alle gerechten en cocktails meteen te gaan maken. Een boek waar veel liefde in zit!
Prijs Gebonden: 29,95
De grenzeloze smaken van Nederland
Koren, Drees
Zoek je een kookboek vol heerlijke, traditionele gerechten van de verschillende bevolkingsgroepen die ons land telt? Dan heb je dat nu gevonden! De grenzeloze smaken van Nederland leert je meer over de culinaire achtergrond, verschillende eetgewoontes en tradities van de verschillende bevolkingsgroepen die ons land kent.
Inspiratie van BN'ers
Schuif aan bij verschillende Nederlanders en proef Poolse, Iraanse of Surinaamse gerechten. Met handige do's en don'ts en eetherinneringen van verschillende BN'ers.
Dit kookboek van Drees Koren en Floris Scheplitz is gemaakt in samenwerking met Oxfam Novib.
Prijs Gebonden: 19,95
Puur genieten 2
Naessens, Pascale
De gezonde keuken van Pascale Naessens
Eten dat je gelukkig maakt, mooier en energieker... Pascale Naessens kiest voor een eenvoudige, natuurlijke manier van eten. Het is zeker geen dieet. Haar pure keuken is een begrip geworden: gezond, bijzonder lekker en weinig werk in de keuken. Gepassioneerd door voeding, volgt Pascale Naessens in 2003 een klassieke opleiding tot restauranthouder. Ze volgt masterclasses bij bekende en minder bekende chefs. Als model reist ze naar Azië en raakt ze geïntrigeerd door de oosterse visie op gezondheid. Ze volgt een opleiding als shiatsutherapeute, als consulente gezonde leefgewoonten, en ze beoefent tai chi. Haar drang naar schoonheid en eenvoud krijgt ook vorm in haar keramiek. Als keramiste ontwerpt ze haar eigen servies.
Prijs Gebonden: 24,99
Delicious. Lekker thuis!
Little, Valli
117 nieuwe recepten voor elk seizoen en voor elk moment, om lekker thuis samen uit te koken en van te genieten. Van de makers van het toonaangevende foodmagazine van Nederland en België.Met paginagrote foto's bij elk recept en duidelijke, foolproof beschrijvingen.
Prijs Paperback: 19,95
In 28 dagen van gifbelt naar tempel
Lieshout, Jacqueline van
Eten moeten we allemaal. We doen het al sinds onze geboorte en we blijven het ook de rest van ons leven doen. Maar weten we eigenlijk wel wat we binnenkrijgen? Begrijpen we de lijst met ingrediënten van de verpakte etenswaren die we dagelijks tot ons nemen? Worden we er wel in alle gevallen gezonder van of zijn we zo langzamerhand onszelf aan het vergiftigen?
In dit boek presenteert detox-coach Jacqueline van Lieshout een 28-dagenplan voor succesvol ontgiften. Een boek dat iedere lezer (en dus eter) zal inspireren om het eigen voedingspatroon onder de loep te nemen, beter te kiezen en vervolgens veel meer te genieten! Jacqueline van Lieshout schreef hiermee hét voedingsboek van nu. Herziene en uitgebreide druk.
Jacqueline Van Lieshout studeerde economie, veranderde daarna van koers en heeft sinds 2004 een opleidingsinstituut en praktijk voor massagetherapie en detox-coaching. Haar passie voor natuurlijk genezen en met name de rol van voeding hierin heeft geleid tot het schrijven van dit boek.
Prijs Paperback: 22,95
Virgin to veteran
Stern, Sam
GENOMINEERD VOOR KOOKBOEK VAN HET JAAR 2013
Virgin to Veteran is een kookboek met een twist. Volg deze eigentijdse masterclass en je zult koken met een berg aan zelfvertrouwen. Stap voor stap leer je alles over snijtechnieken en kookprocessen, maar ook thema's als de oorsprong van producten, de verkrijgbaarheid van ingrediënten in bepaalde seizoenen en de geheimen van hoe je gerechten mooi kunt presenteren komen aan bod.
Van fast food tot slow food, van gezonde tot gulzige recepten en voor iedere stemming en lifestyle en voor elk budget. Bij alle basisgerechten worden variatiemogelijkheden gegeven om je kookrepertoire in een oogwenk te kunnen uitbreiden. Krijg het maken van een goede Coq au Vin onder de knie en binnen mum van tijd maak je ook een heerlijke Chicken Pie.
Virgin to Veteran leert je de vaardigheden, technieken en recepten om briljante maaltijden op tafel te kunnen zetten!
'Van een checklist voor de keukenla tot de beste tips voor je inkopen; alles wordt in dit boek uitgelegd. En dan de recepten: lekkere klassiekers met twist, met bij elk een variatietip... en nog een en nóg een. Wat is Sam Stern gul en wat valt er veel te beleven in dit boek!' delicious.
'Sam Stern voorziet, in de traditie van Jamie Oliver, zijn gemakkelijke recepten van persoonlijk commentaar. Allemaal even smakelijk.' NRC Handelsblad
Prijs Gebonden: 24,95
Broodbuik
Davis, William
De bestseller uit New York en nummer 6 op amazon.com.
Zo ongezond zijn tarwe en gluten voor je!
Steeds meer mensen zijn intolerant voor gluten, hebben een tarweallergie of coeliakie. Glutenvrije produkten zijn gemakkelijk verkrijgbaar in de winkels. Maar hoe ongezond tarwe werkelijk is, ook voor iedereen die niet aan bovenstaande lijdt, is veel minder bekend. Als we minder tarwe nuttigen, vallen we niet alleen af, maar verdwijnen allerlei vage vermoeidheids- en buikklachten, kunnen we ontstekingen remmen en type 2 diabetes terugdringen.
Het gevaar van tarwe is hét gezondheidsissue anno nu.
Prijs Paperback: 17,95
Het 2 dagendieet
Howell, Tony
De nieuwste trend op dieetgebied: 2 dagen vasten
De meeste mensen die diëten, houden dat maar moeilijk vol en gaan jojoën. Met Het 2 dagendieet is lijnen echter gemakkelijk, gezond en hoeft er niet afgezien te worden. Twee dagen strikt diëten en vijf dagen - binnen de perken - eten wat je maar wilt. Dat is het geheim van Het 2 dagendieet: het mentale aspect. Na maar twee dagen diëten, mag je alweer gewoon eten en dus is de kans dat je je opeens toch weer te buiten gaat aan slecht voedsel minimaal.
Prijs Paperback: 14,95
Gastrovan
Borsboom, Sjaak
Drie jonge en enthousiaste koks bedenken dit plan niet alleen - ze voeren het nog uit ook! Sjaak Borsboom, Jeroen Simons en Olivier van der Ree ontvluchten de restaurantmuren en vertrekken met hun Gastrovan op een culinaire missie: het bereiden van traditionele gerechten in de streek waar dat eten geworteld is.
Hun kompas is hun passie voor koken en bij elk 'terroir' laten ze zich opnieuw leiden en inspireren door het lokale eten, de wijnen en de plaatselijke smaken. Elke gids die hun wegwijs maakt in dit culinaire landschap trakteren ze op een waar feestmaal.
De enthousiaste en ontwapenende aanpak van de drie werkt aanstekelijk: deuren gaan open en de koks ontdekken de grensoverschrijdende kracht van de liefde voor lekker eten.
Hun ervaringen en de bijbehorende recepten zijn in dit boek vastgelegd. GASTROVAN. MET JE NEUS IN DE BOTER is een hartverwarmend en origineel boek over uitzonderlijke gastvrijheid, verbindende passie, lekker koken en - hoe kan het ook anders - fantastisch eten.
Prijs Gebonden: 34,00
Het grote wildplukboek
Flores, Edwin
'Het groeit, bloeit en je kunt het eten.'
Het is hip en trendy, je eigen eten sprokkelen in de natuur. Maar hoe pak je dat aan? Waar moet je op letten? Wat kun je wél eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen?
Edwin Florès beschrijft in dit boek de geheimen van het wildplukken. Hij neemt je mee van het donkere bos naar de zilte kust en behandelt meer dan 200 wilde eetbare planten, bessen, noten, wortels en paddenstoelen. En als na afloop je mand of tas gevuld is met bessen, noten of bloemen, hoe verwerk je dan al die heerlijkheden?
Chefkok Jonnie Boer van de Librije weet hier wel raad mee. Hij beschrijft in duidelijke recepten hoe je de inhoud van je wildplukmand verwerkt in verrukkelijke siropen, jams, zouten, boters en nog meer lekkers.
\"Dit prachtige boek van Edwin Florès, de beste en meest enthousiaste wildplukker die ik ken, is in mijn ogen een aanlokkelijke aanleiding om die aloude gewoonte van wildplukken nieuw leven in te blazen.\" - Jonnie Boer, chef-kok De Librije
Prijs Gebonden: 24,95
Alternatieve mainstream
Keunen, Gert
Alternatieve mainstream biedt inzicht in de selectiemechanismen van het Vlaamse muziekwereldje en dan specifiek bij de muziek die zich afzet tegen de 'echte' mainstreammuziek; het circuit rond Studio Brussel, Humo, Rock Werchter en Pukkelpop. De auteur creëerde de term 'alternatieve mainstream' voor muziek die dan wel een zekere liefde cultiveert voor undergroundwaarden, maar tegelijk toch gecommercialiseerd wordt.
Waarom krijgt bepaalde muziek nationale aandacht? Hoe ontstaan hypes? Hoe werkt airplay op de radio? Wat met boekingsagenten en platenfirma's? Kortom, Alternatieve mainstream biedt een totaalbeeld van de Vlaamse muziekindustrie.
Prijs Paperback: 29,99
Gezond genieten!
Amber Albarda
Als vervolg op haar succesvolle Eet jezelf mooi, slank & gelukkig-boeken komt voedingskundige Amber Albarda met een nieuw kookboek. Zij laat zien dat je, ook als je een druk gezin hebt, gemakkelijk gezonde gerechten kunt bereiden. Goede voeding is cruciaal voor je gezondheid, dat geldt zeker ook voor opgroeiende kinderen. Door ze al jong kennis te laten maken met gezonde producten en die als vanzelf op te nemen in het voedingspatroon, maken kinderen een goede start. Geniet als gezin van heerlijke gerechten, en profiteer van de gezondheidsvoordelen. Een van de meest gestelde vragen die Amber ontvangt: 'Wat geef ik mijn kind mee naar school?' Zij geeft als bonus 25 recepten voor lekkere snacks die kinderen maar al te graag in hun schooltas stoppen.
Prijs Paperback: 19,99
Het Vastendieet
Michael Mosley & Mimi Spencer
Mosley en Spencer introduceren een nieuwe, revolutionaire manier van diëten, waar iedereen over de hele wereld het over heeft. Het is echt zo simpel als het klinkt: vijf dagen in de week mag je eten volgens je normale eetpatroon en twee dagen moet je ‘vasten’: 500 calorieën per dag voor vrouwen, 600 voor mannen.
Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat dit dieet er niet alleen voor zorgt dat de kilo’s ervan afvliegen, maar ook dat het risico op ziektes als diabetes, hartaandoeningen en kanker daalt.
Het vastendieet bevat een calorieënteller en recepten om dit simpele geheim gemakkelijk en smakelijk deel uit te laten maken van je dagelijkse bestaan. Nooit eerder was diëten zo laagdrempelig!
Dr. Michael Mosley (1957) werd bekend met zijn bbc-programma’s over biologie, gezondheid, het menselijk lichaam, voedsel en vasten.
Mimi Spencer (1967) werd bekroond voor haar werk als voedingsjournalist. Zij schrijft voor diverse kranten en bladen zoals The Guardian, Marie Claire en Observer Food Monthly.
Prijs Paperback: 10,00
DE SMAKEN VAN SPANJE
Roden, Claudia
GENOMINEERD VOOR HET KOOKBOEK VAN HET JAAR 2013
Claudia Roden, autoriteit op het gebied van de mediterrane, Noord-Afrikaanse en Italiaanse keuken, richt in dit standaardwerk haar scherpe blik met ongeëvenaard inzicht op de Spaanse gastronomie. De bekroonde auteur van klassieke kookboeken zoals A Book of Middle Eastern Food en De joodse keuken schreef ditmaal een hartstochtelijk en meeslepend boek over de rijkdom van de Spaanse eetcultuur, geïllustreerd met schitterende foto's die het wezen van dat springlevende land en zijn keuken vastleggen.
De smaken van Spanje is een onuitputtelijke schatkamer van gerechten die in de loop van de eeuwen van de ene generatie op de andere zijn overgeleverd: simpele tapas, verrukkelijke soepen, schaal- en schelpdieren, vlees- en wildgerechten, glorieuze paella's, feestelijke bonengerecht en verfijnde desserts. Claudia Roden verkent klassieke maar ook minder bekende gerechten en bereist daarbij alle delen van het land: van Galicië tot Andalusië en van de Balearen tot de Canarische Eilanden. Ze schrijft over de amandelsmaak van Catalaanse romescosaus en over hét nationale gerecht bij uitstek: de met saffraan geparfumeerde Valenciaanse paella. Haar heldere, elegante en humoristische stijl is een genot voor de lezer.
De smaken van Spanje is alomvattend en tijdloos. Het is een van de belangrijkste boeken die in de afgelopen decennia over deze geweldige keuken verschenen zijn. Ook dit boek zal een klassieker worden - onmisbaar voor de liefhebber van de Spaanse en mediterrane keuken en voor elke serieuze kok.
Prijs Gebonden: 44,95
Het geheim van slanke mensen
Kosters, Mieke
Prijs Paperback: 19,90
Werken met vis
Olphen, Bart van
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto's leer je stap voor stap alle belangrijke basistechnieken om vis-, schaal- en schelpsoorten schoon te maken en te bereiden: van kabeljauwwangen snijden, oesters openen en platvis fileren tot tonijnsteak grillen, pijlinktvis bakken en vis roken. De basisbereidingen zijn gelardeerd met praktische vingerwijzingen, klassieke sauzen en traditionele visrecepten uit Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Groot-Brittannië, België en Nederland.
Naast een informatief naslagwerk van de veelvoorkomende soorten op de Europese vismarkt biedt Werken met vis allerhande tips die het maken van een duurzame keuze vereenvoudigen.
- Technieken om vis schoon te maken
- Meer dan 90 basisbereidingen
- Duidelijke stap-voor-stap-foto's
- Koude en warme sauzen
- Traditionele visrecepten
Via de Parijse sterrenkeukens belandde Bart van Olphen in de vis. De afgelopen tien jaar zette Van Olphen zich in voor het consumeren van duurzaam gevangen vis. Zijn horeca-ervaring en kennis van vis combineert hij in zijn veelgeprezen kookboeken. Na Fish Tales, bekroond met de Gourmand Best Cookbook of the World Award, volgde Het Nederlands viskookboek. Voor dit boek ontving hij naast de Gouden Tulp, de prijs voor het beste informatieve boek van het jaar, een Gourmand-nominatie en is hij genomineerd voor Kookboek van het Jaar.
Prijs Gebonden: 34,90
Jamie in 15 minuten
Jamie Oliver
Eén heerlijk gerecht in slechts een kwartier op tafel!
We willen elke dag vers en gezond eten, maar hebben weinig tijd. Dat verklaart het enorme succes van Jamie in 30 minuten: in een half uur drie gangen op tafel. Met dit nieuwe boek gaat Jamie verder terug naar de essentie van snel en efficiënt koken, zonder smaak en diversiteit uit het oog te verliezen: één heerlijk hoofdgerecht in slechts een kwartier bereid.
Jamie in 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid. Jamie's recepten staan garant voor kwaliteit en eenvoud.
Natuurlijk met de bekende Jamie-twist!
Prijs Gebonden: 29,95
Minibijbel Koolhydraatarme gerechten
Gardner, Elaine
Meer dan 150 recepten om af te vallen en gezond te blijven. De inleiding behandelt de theorie achter een koolhydraatarm dieet en geeft een overzicht van diverse ingrediënten en kookmethoden. U vindt in één oogopslag het koolhydraatgehalte en de glycemische index van veel alledaagse producten. U krijgt nuttig en vakkundig advies over de voedingsstoffen die u nodig heeft voor een goede gezondheid en u krijgt praktische tips over hoe u een koolhydraatarme levensstijl het makkelijkst vol kunt houden. Bij elk recept staat een overzicht van de voedingswaarde.
Prijs Gebonden: 7,99
De makkelijke maaltijd
24Kitchen
- Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten?
- Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan?
- Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten?
- Of kun je wel wat kooktips gebruiken?
Dan is dit boek ideaal voor jou!
Altijd gezond, snel en lekker! Want zoals Rudolph altijd zegt: iedereen kan koken.
Prijs Paperback: 19,95
Puur genieten en toch gezond en slank
Naessens, Pascale
Zomerse gerechten boordevol groenten voor een zalig en gelukkig gevoel. Winnaar van de gouden award op de Gourmand World Cookbook Awards 2013
Na het ongelofelijke succes van de boeken Mijn Pure Keuken 1 en 2 grijpt Pascale Naessens terug naar eenvoudige, snelle, maar vooral ook gezonde gerechten. Met recepten als auberginerolletjes met mozzarella en olijventapenade, taart van tomaten met raketsla en parmezaan, en gebakken perzik en aardbeien met rozemarijn staat 'genieten' helemaal centraal. Met beelden van topfotograaf Heikki Verdurme die Pascales gerechten alle eer aandoen.
Prijs Gebonden: 24,99
Puurst
Jonnie Boer
Prijs Paperback: 75,00
Chez Rachel
Rachel Khoo
Dit boek bevat alle gerechten die je van een Frans kookboek verwacht, alleen nu zoals culinair talent Rachel Khoo ze ziet. Deze Britse Amelie van de keuken tovert met kleine twist Franse klassiekers om tot de meest spannende gerechten, zoals de to-die-for Croque Madame muffins of de verukkelijke Provencaalse kip met lavendel en citroen.
Rachel biedt recepeten voor elk moment: van alledaagse gerechten als omelette Piperade, zomerse picknicks of le gouter (vieruurtjes), tot aan feestelijke vriendendiners met klassieke desserts als creme brulee en tarte tatin. Met dit boek bewijst Rachel dat de echte Franse gerechten thuis worden gekookt. Waar ter wereld je woont, of hoe groot je keuken is...
Bienvenue a Chez Rachel!
Prijs Paperback: 24,95
De voedselzandloper Over afvallen en langer jong blijven
Kris Verburgh
In De voedselzandloper bewijst arts Kris Verburgh dat gezond eten van groot belang is bij het jong houden van je lichaam en de preventie van ziektes. De voedselzandloper is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten over voeding en het verouderingsproces. Nog nooit werd zo duidelijk uitgelegd dat wat we eten bepaalt hoe snel we verouderen. De voedselzandloperis niet alleen een boek dat vele diëten en voedingsmythes doorprikt, het is een nieuw model dat een alternatief biedt voor de verouderde schijf van vijf en de voedseldriehoek. Het laat zien wat gezonde voeding is, maar vooral hoe we ongezonde voeding kunnen vervangen door gezonde alternatieven. Het boek legt tevens uit hoe we het verouderingsproces kunnen afremmen. Dat dit gezonde eetpatroon bovendien leidt tot gewichtsverlies is een aangename bijwerking.
Kris Verburgh (1986) is arts en onderzoeker. Op 17-jarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste wetenschapsboek Schitterend!, drie jaar later zijn tweede, Fantastisch!. Zijn boeken werden verschillende malen herdrukt en genomineerd. Van jongs af aan is hij gefascineerd door het verouderingsproces en het belang van voeding bij het voorkomen van ziektes.
Prijs Paperback: 17,95
Veggiestan - Een vegetarische reis door het Midden-Oosten
Sally Butcher
Het Midden-Oosten biedt een ongekende veelzijdigheid aan geurige specerijen, aromatische kruiden, peulvruchten en granen. Bekende groenten als sperziebonen, winterwortelen en bieten ondergaan een totale metamorfose in deze spannende culinaire traditie.
In het Midden-Oosten geniet men in het algemeen van zijn voedsel en de dagelijkse rituelen van bereiding en consumptie. Natuurlijk kent men ook daar gestresste managers en werkende moeders. Maar maaltijden zijn belangrijk en het delen van voedsel is een van de hoekstenen van de ‘Veggiestan’- maatschappij.
Veggiestan opent een nieuwe culinaire vegetarische wereld en geeft uitdagende, inspirerende en bovenal smakelijke recepten voor brood en gebak, kruiden en salades, soepen, peulvruchten, rijst en granen, groenten, fruit en desserts.
Onze markten en speciaalzaken vullen zich met heerlijke maar vreemde producten die we met enige argwaan bekijken. Rare kalebassen, zure kersen, okra’s, taro en tal van vreemde kruiden en specerijen; ingrediënten die worden gebruikt door onze veranderende bevolking. Niet alleen de samenstelling van de bevolking verandert, ook de autochtone bevolking verandert en gaat verstandiger en gezonder eten. Zelfs de ons bekende groenten als de sperzieboon, winterwortel en rode biet ondergaan met wat Midden-Oosterse knowhow een complete metamorfose.
Veggiestan laat zien dat het Midden-Ooosten suddert, pruttelt en borrelt van de verrukkelijke vegetarische tradities en gerechten. Ontdek het zelf!
Prijs Paperback: 22,95
Grip op Koolhydraten Kookboek 2
Lemmers, Yvonne
Prijs Paperback: 17,95
Plenty
Ottolenghi, Yotam
Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, noten en paddestoelen. Veel van de recepten creëerde hij voor zijn populaire column De nieuwe vegetariër in de weekendbijlage van de Guardian.
Ottolenghis inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor ingrediënten. Hoewel hij zelf geen vegetariër is, maakt hij uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, gebaseerd op uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties. Het boek is ingedeeld in hoofdstukken als Bladgroente, Aubergine, Wortelgroenten, Pompoenfamilie en Peulvruchten en biedt een buitengewoon brede variëteit aan kleuren, smaken en texturen.
Prijs Gebonden: 29,95
Jamie in 30 minuten
Jamie Oliver
We hebben allemaal wel 30 minuten klaar om na een dag hard werken een kant-en-klaarmaaltijd uit het schap te trekken. Jamie is al die excuses zat en laat zien dat je binnen 30 minuten een fantastische, complete en verse maaltijd op tafel kunt zetten.
Jamie in 30 minuten bewijst dat dat met een paar handige trucjes en een goede organisatie voor iedereen mogelijk is. De 50 verschillende menu's zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid. De recepten zijn zodanig geschreven dat je elke minuut optimaal benut.
Prijs Gebonden: 29,95
Grip op Koolhydraten Kookboek
Lemmers, Yvonne
Kenmerken OPGEWICHT-programma:
Proteïnerijk
Koolhydraatbeperkt
Geschikt voor DIABETES-2
Fase 1: opgewicht komen
Fase 2: opgewicht blijven
Honger en overeten is geen psychologisch probleem dat alleen met pure wilskracht overwonnen kan worden. Het is een biologische wet.
Een te hoog insulinegehalte is de oorzaak met HONGER, overeten en vetstapeling als gevolg.
Beperking van het aantal koolhydraten geeft je een ongekend bevrijdend gevoel.
Kies je bewust voor verantwoord vetarm, LIGHT en dieet?
Kun je moeilijk afvallen of opgewicht blijven?
Heb je vaak honger of trek?
Heb je darmklachten of stoelgangproblemen?
Wil je meer energie?
stemmingswisselingen?
Heb je last van allerlei kwaaltjes en ben je vaak futloos?
Heb je overgewicht, een dikke buik of diabetes type 2?
Scoor je meer dan 4x JA dan is het mogelijk dat je overgevoelig (allergisch) bent voor koolhydraten. Dit koolhydraatbeperkte en proteïnerijke OPGEWICHT-programma is dan een aanrader voor je.
Overgevoeligheid voor koolhydraten kan aanzetten tot dwangmatig eetgedrag. Dit eetpatroon wordt ook wel voedselverslaving of koolhydraatverslaving genoemd. Dat deze overgevoeligheid de oorzaak is van toenemende vetzucht in onze maatschappij is nog maar recentelijk ontdekt. Om van die verslaving af te komen, een mooi figuur te krijgen en tegelijkertijd weer optimaal te voelen is het OPGEWICHT-programma ontwikkeld.
Gebruik dit boek GRIP OP KOOLHYDRATEN als leidraad om weer lekker in je vel te komen.
Houd je aan de richtlijnen. Leer van de uitleg, de voorbeeldmenus, de recepten en de vragen en antwoorden. En spiegel je aan de verhalen uit de praktijk.
Voel wat het doet met je lijf!
Dietiste Yvonne Lemmers (1960) begeleidt sinds 2005 - op haar geheel eigen wijze in groepsverband, individueel en via online coaching - mensen die af willen vallen. In dit boek GRIP OP KOOLHYDRATEN beschrijft ze het OPGEWICHT-programma wat ontstaan is uit haar eigen jarenlange persoonlijke bevindingen om op een koolhydraatbeperkte manier te eten en te leven en door lering te trekken uit de bevindingen van haar vele medelijners die de methode inmiddels beproefd hebben.
Wat gebeurt er met een te hoog insulinegehalte (hyperinsulinemie):
- Het lichaam zet koolhydraten om in vetten (in de vetweefsels).
- De spierweefsels die normaal uit koolhydraten een energievoorraad - in de vorm van glycogeen - opbouwen kunnen dat nu niet. Je spieren komen dus energie tekort.
Je krijgt honger omdat je energie tekort komt in de bloed- en spiercellen. Die zijn ondervoed en 'schreeuwen' om voeding.
Deze drie oorzaken opgeteld zorgen er voor dat je moe, hongerig en 'vetter' wordt en dat je geen zin hebt in (teveel) bewegen.
Recensie(s)
De schrijfster is dietiste, maar heeft dit vak niet uitgeoefend. Pas toen zij zelf gewichtsproblemen kreeg, is zij op zoek gegaan naar een methode van afvallen die blijvend resultaat geeft. Zij heeft die methode gevonden buiten het reguliere circuit en begeleidt sinds 2005 mensen, o.a. via internet. Het dieet is eiwitrijk en koolhydraatarm zonder tellen van calorieen. Haar methode wordt niet wetenschappelijk verantwoord. De farmaceutische industrie en de voedingsmultinationals zijn volgens haar de grote boosdoeners. Naast haar dieet raadt zij overigens wel vitaminepreparaten en voedingssupplementen aan die toch ook door hen geproduceerd worden. Het boek is rommelig van lay-out en leest daarom niet prettig. Wel praktisch zijn de gekleurde pagina's met daarop lijsten met toegestane/af te raden voedingsmiddelen. Het boek is wel volledig, geeft adviezen en richtlijnen om tekorten te voorkomen en manieren om op gewicht te blijven. Ook dagmenu's en recepten. Niet voor mensen met diabetes type II zonder deskundig advies; wel geschikt voor de doorzetter die moeite wil doen.
Prijs Paperback: 17,95
Zelfgeboerd
Marian Flint, Snor & Boot
Nadat we iedereen aan het moestuinieren kregen met de revolutionaire moestuinkistjesmethode uit Zelfgeoogst, is de tijd rijp voor een vervolg: Zelfgeboerd. Nóg meer supermakkelijke moestuintips, nóg meer erg lekkere recepten van foodstyliste Marian Flint. Nu ook voor dak-, gevel- en zaktuinen. Met nieuwe groenten en fruit, en met informatie over hoe je het best kippen en bijen houdt in de stad. Natuurlijk weer full colour geïllustreerd met foto's en prachtige illustraties van Studio Boot.
Prijs Paperback: 16,95
Zelfgeoogst!
Flint, Marian
Met de revolutionaire moestuinkistjes methode kan iedereen - écht iedereen - moestuinieren.
Prijs Paperback: 16,95
Wat is nu gezond?
Katan, M.B.
Over Wat is nu gezond?:
Ik heb zelden zon toegankelijk boekje gelezen dat ingewikkelde informatie uitlegt zonder al te veel te simplificeren. Geschikt voor alle dokters en alle studenten die eten en advies over eten geven.
nederlands tijdschrift voor geneeskunde
Dit boek is een uitkomst voor mensen die harde informatie zoeken over voeding. Het scheidt het kaf van het koren en laat zien wat er werkelijk wetenschappelijk vaststaat op voedingsgebied. Martijn Katan is een onderzoeker van wereldfaam en hij heeft geleerd om ingewikkelde wetenschap met pakkende, simpele voorbeelden over te dragen, zonder dat de essentie uit het oog wordt verloren.
piet borst
(...) beschrijft kort en kraakhelder de wetenschappelijke stand van zaken over voeding en gezondheid, met praktische adviezen en verwijzingen naar deugdelijke websites. Onmisbaar voor iedereen met een mond.
algemeen dagblad
Het regent boeken over voeding en diëten. Vaak verkondigen ze de absolute waarheid, gebaseerd op onwrikbare wetenschap. In Wat is nu gezond? laat hoogleraar Martijn Katan de twijfel toe. Zo maakt hij bijna alle concurrerende titels overbodig.
trouw